Gebruiker
Goudaandelen placeholder Premium

In Analyse 1.616 (maandag in de bus) bespreken we uitvoerig enkele goudaandelen die al in portfolio zitten en we verhogen de posities. Het is naar onze mening een van de absolute uitzonderingen in een overwegend duur tot zeer duur geprijsd aandelenlandschap. Koers/winst verhoudingen van de aandelenbeurzen zouden veel hoger staan werd niet ge(mis)bruik gemaakt van allerhande truken uit de toverhoed van de financiële engineering. Zo goed als geen enkele les werd getrokken uit de schuldencrisis van 2008, tenzij één enkele. Je moet de risico's groot genoeg nemen en voluit gaan voor het systeemrisico. Loopt het fout dan komt de overheid je redden met het geld van de burger. Zolang het goed loopt zijn alle winsten verworven en die pakken ze je niet meer af. Hebben is hebben en krijgen is de kunst. De volgende crisis wordt dus per definitie veel groter dan die van 2008, zoals die van 2008 per definitie veel groter was dan alle voorgaande.

Goudaandelen worden door zowat iedereen gebrandmerkt als 'speculatief'. Doen wat iedereen doet en vooral in de sporen lopen van een op hol geslagen kudde is ons inziens héél wat speculatiever dan dat.

Als je dan toch het woord 'speculeren' wil gebruiken, weet dat het 'vooruitzien' betekent. Zelfs al is de toekomst in principe niet te voorzien er is wel een aspect van de toekomst die dat wel is. En dat is dat diegenen die niets geleerd hebben uit de fouten van het verleden gedoemd zijn die te herhalen. Dat hebben ze intussen al gedaan en het is nu enkel nog wachten op de kennisname van de feiten.

In Analyse 1.616 hebben we

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden