Gebruiker
Staat de goudprijs in euro voor een koersuitbraak? placeholder Premium
  • jan. 27, 2016
  • Jeroen Vandamme

De meeste beursanalisten, ook in Europa, blijven zich uitsluitend focussen op de evolutie van de goudprijs in dollar. Een kapitale fout! Het is van even groot belang om ook de evolutie van de goudprijs in andere munten op te volgen.

Als we de koersgrafiek voor goud in euro bekijken, wat voor Europese beleggers toch cruciaal is, zien we dat de goudprijs al ruim twee jaar geleden, eind december 2013, zijn bodemkoers bereikte en sindsdien in een licht opwaartse trend zit.

20160126 Eurogoudprijs 5Y

Vele goudmijnaandelen wisten de voorbije twee dagen ook furieus te stijgen, vaak 10 à 20%, na de koersdalingen van vorige week.

Zoals we hadden geopperd in onze update van vorige week waren de koersdalingen vorige week veroorzaakt door een blinde en irrationele verkoopgolf onder fondsbeheerders en flitshandelaars. Een capitulatie die vaak de voorbode is van een spectaculair aandelenherstel.

We bespreken in dit artikel verder de technische situatie voor de goudprijs en gaan ook dieper in op enkele goudmijnaandelen waarvan de aandelenkoersen zich al geruime tijd in een stabiele opwaartse trend bevinden.


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden