Nu 2015 ten einde loopt, bedanken we graag alle lezers voor hun interesse gedurende het afgelopen jaar. Het was een jaar van vernieuwing voor Analyse, want het was in april dat we de nieuwe websites www.analyse.be en www.fondsenanalyse.be lanceerden, samen met het nieuwe beleggingsmagazine FondsenAnalyse.
Hieronder volgt een leuk overzicht van de 5 meest gelezen artikels op de website van het afgelopen jaar:
1) Welke edelmetalen zijn nu te overwegen?
Een duidelijk en to-the-point antwoord op een lezersvraag met een focus op de voordelen van gouden munten.
2) De goudprijs en goudmijnaandelen in 28 grafieken.
Een uitgebreide technische analyse van de goudprijs en goud- en zilvermijnaandelen. Het artikel werd eind juli geschreven, zowat op het dieptepunt van de goudmijnmarkt voor 2015. Sindsdien ging het herhaaldelijk op en neer voor de sector.
Opmerkelijk is dat het grootste deel van dit artikel enkel toegankelijk was voor abonnees en toch sterke bezoekersstatistieken behaalde (en dus waarschijnlijk herhaaldelijk bezocht door abonnees). Het staat op een lange doe-lijst voor 2016 om een update van dit artikel te maken begin komend jaar.
3) De First-rekening van Ethias: ingaan op het uitkoopbod?
Dit was het allereerste artikel dat op de website verscheen, in test-versie trouwens vooraleer de website online ging. Nadien bleef het artikel veel lezers aantrekken, onder andere via zoekmachines. Het artikel gaf een antwoord op lezersvragen of men moest ingaan op het uitkoopbod van Ethias.
4) Duitse vermogensbeheerder: Aandelenwaarderingen kunnen exploderen terwijl spaarders gevangen zitten in cash.
Het meest gelezen artikel op de website van FondsenAnalyse. Het werd geschreven naar aanleiding van een interview dat ik voor FondsenAnalyse had met Philip Vorndran, de CIO van de Duitse vermogensbeheerder Flossbach von Storch. Zijn beleggingsvisie toont sterke gelijkenissen met de onze. Het artikel is nog steeds brandend actueel, bevat waarschuwingen voor de gevolgen van de monetaire politiek, een analyse van de schuldencrisis, de Griekse problemen en die van de eurozone, de dreiging van een verbod op cash geld, het risico op een bankrun, enzovoort.
5) Drie factoren die de opkomende markten in de problemen zullen brengen
Eigenlijk is het 5de meest gelezen artikel: "Informatie over gebruik nieuwe website Analyse.be", maar we schuiven nummer 6 even op in de lijst omdat dit uitstekende beleggersinformatie bevatte. 2015 was een zeer slecht jaar voor beleggers in groeimarkten en in dit artikel gaven we begin dit jaar al onze waarschuwingen hiervoor.
Het artikel waarschuwde in één klap ook voor een aanhoudende dollarstijging, een lage olieprijs, de zeepbel op de Chinese beurs en de realiteit van een valutaoorlog. Dit waren allemaal factoren die de financiële markten het afgelopen jaar zéér sterk beïnvloedt hebben. Het artikel was enkel leesbaar voor abonnees en geeft een idee van de toegevoegde waarde die onze beleggingsnieuwsbrieven "Analyse" en "FondsenAnalyse bieden.
Conclusie:
Een constante in de lijst: de meest gelezen artikels (5 artikels op een totaal van 62 verschenen artikels in 2015) verschenen allemaal voor het najaar op de website. Deze artikels die al maanden geleden gepubliceerd werden, kregen voldoende tijd tegen het einde van het jaar om het meest bezoekers te trekken. Dit terwijl de bezoekersstatistieken van de website sinds september meer dan verdubbeld zijn.
Vermeldenswaardig is nog dat het artikel over het schandaal van de flitshandelactiviteiten in België dit najaar veruit de meeste lezers aantrok.
De nieuwe websites bestaan nu een 8-tal maanden en hoewel er nog een aantal schoonheidsfoutjes zijn (die in 2016 zullen worden weggewerkt) is er een enorme weg afgelegd om de 13 jaar oude website te vervangen (wie herinnert zich nog deze website?) en een betere dienstverlening aan onze abonnees te bieden. In 2016 zal de inhoud op de websites verder toenemen zonder een overdaad aan nutteloze informatie te plegen.
We wensen alle lezers nog een prettige eindejaar en een goed begin!
Gerelateerde nieuwsberichten
Heeft u een vraag?
Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.
Contact