Gebruiker
Overname-saga rond Kirkland Lake Gold houdt aan placeholder Premium

Vrijdag 25 november worden de resultaten bekend gemaakt van de aandeelhoudersstemming in verband met de voorgestelde fusie tussen Kirkland Lake Gold en NewMarket Gold. Het is afwachten of voldoende Kirkland Lake aandeelhouders hun steun geven aan dit fusie-voorstel.

De Canadese zakenkrant Globe & Mail meldt dat verschillende belangrijke fondsbeheerders tegen de fusie zullen stemmen!

Intussen toonden twee andere goudmijnbedrijven, het Zuid-Afrikaanse Goldfields en het Canadese Silver Standard Resources een duidelijke interesse in Kirkland Lake Gold nadat ze tot 3 keer toe een overnamebod deden op Kirkland Lake dat door het bestuur van de laatste werd afgewezen.

De Analyse nieuwsbrief van deze week focust op de overname-saga rond Kirkland Lake Gold en NewMarket Gold. Bijkomend worden ook 4 andere goudmijnbedrijven besproken.

Tenslotte analyseren we ook de recente evolutie in "The war on cash". De oorlog rond cash geld steekt een tandje bij. Nu ook in India. Daar worden de grote coupures met onmiddellijke ingang ingeroepen en afgeschaft. 

De paniek bij 1,3 miljard Indiërs is groot en dat zorgde de voorbije dagen voor legendarische wachtrijen aan banken, maar ook bij goudhandelaars!

 


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden