Gebruiker
Op zoek naar fiscale raad & daad placeholder Premium
  • mei 04, 2021
  • Jeroen Vandamme
LEZERSVRAAG: 

Beste Jeroen,


Ik ben sinds midden jaren '90 geabonneerd op Analyse en dank jullie voor jullie heldere inzichten en substantiële bijdrage.
Het was ook een genoegen om zowel je vader als jou na voordrachten kort te mogen spreken.
Na 33 jaar als werknemer ben ik intussen 8 jaar zelfstandige zonder vennootschap en vraag me af of ik me fiscaal niet beter kan beschermen.

Kunnen jullie me een goede boekhouder/fiscalist aanbevelen die wat kunnen omgaan met jullie beleggingsaanpak?
Ook successie begint een belangrijk verhaal te worden.


Met dank voor uw overweging,

Abonnee M. VG


ANTWOORD:

Beste M,

Allereerst dank voor uw jarenlang trouw als abonnee. Het was ook voor mij een genoegen om lezers te spreken na de voordracht, intussen al ruim drie jaar geleden.

Eerlijk gezegd kan u ik niet meteen verder helpen door een bepaald contact aan te reiken van een fiscalist (of boekhouder/accountant) die u verder kan adviseren mbt successie en onze beleggingsaanpak (die voorlopig sterk gefocust is op edelmetalen).

Echter, ik begrijp dat de juiste antwoorden en begeleiding hierin belangrijk zijn, zeker indien u uw vermogen de voorbije jaren/decennia hebt zien groeien en tegelijkertijd door de groei aan ‚fiscale koterij' en toenemende belastingen wil beschermen.

Laat ik dan maar de vraag stellen aan de lezers van Analyse zelf. Ons lezerspubliek telt ook accountants, vermogensbeheerders, bankiers, etc. die u en ook weer andere lezers verder zouden kunnen helpen. Misschien vinden we daartussen (of via via) wel een fiscalist of expert die u kan verder helpen. Het is in elk geval het proberen waard.

Kent u een fiscalist die u reeds goed geholpen heeft ? Of bent u zelf een fiscalist of expert op het gebied van fiscaal advies? 

Gelieve ons dan te contacteren met een korte voorstelling via het email-adres: vraag@analyse.be


Met vriendelijke groeten,


Jeroen VandammeHeeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden