Gebruiker
Losers & winners placeholder Premium

Midden augustus toen de goudprijs aan 1550$ noteerde en in enkele weken 200 dollar was gestegen, kon je als belegger niet wegklikken van de titels die schreeuwden dat de goudprijs tegen het einde van het jaar nog veel hoger zou staan. De zilverprijs ging snel volgen want noteerde relatief gezien nog veel goedkoper. Hoeveel titels las ik niet dat de zilverprijs in een oogwenk naar 25$ of hoger zou stijgen. Het was onmogelijk om alle positief getinte artikels bij te houden.

Een Vlaamse zakenkrant publiceerde midden augustus, één week voor de top, uitzonderlijk 2 pagina's over de goudprijsstijging terwijl er meestal maar één alinea wordt aan gewijd ergens in een hoekje die moet gevuld worden voor de layout.

Opeens verschenen titels: "Hoe munt slaan uit de goudhausse". Met allerhande tips over welke goudbeleggingen je het best nog kon kopen NA die forse prijsstijging. De sukkels hadden het opnieuw verkeerd. Achteraf blijkt het allemaal overoptimistisch geweest te zijn.

In dezelfde periode, op 19 augustus, schreef ik een uitzonderlijk uitgebreide Analyse publicatie ( 13 pagina's om het ongeluk te tarten) om te wijzen op overmoed in de goudmarkt en een signicante kans op een prijscorrectie in de edelmetalen, vooral in goud en zilver. We ontvingen reacties van lezers dat schoonouders en collega's eindelijk overstag gingen en goud zouden kopen.

Gebeurt bijna altijd aan topkoersen. This is not rocket science.

Drie maanden later. Het wordt te gemakkelijk. Het internet loopt over van de zelfverklaarde experts die het veel te ingewikkeld maken terwijl je gewoon met een gezonde portie boerenverstand die experts het nakijken kan geven.

Ik heb het soms zo'n beetje gehad met de goudmarkt want het loopt vol van de prutsers en voor je het weet word je ermee geconnoteerd. Nieuwelingen merken al helemaal het verschil niet.

Maar het heeft ook een voordeel. Beleggen is vaak een zero sum game. Achter elke verliezer zit een winnaar. Er moeten verliezers zijn. De losers aan wie je je aandelen aan topkoersen kan doorverkopen en die hun aandelen van de hand doen aan bodemniveau's.

Dat is nu eenmaal ook beleggen.

Het jaarrendement van de AnalysePortefeuille noteert nog steeds rond + 30% in tijden van NEGATIEVE rente.

We zitten op een bulk cash in de AnalysePortefeuille en die zal op tijd en stond aan het werk gezet worden.

Zoals nu in dit aandeel ...Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden