Gebruiker
Binnenkort lancering nieuw beleggingsmagazine: FondsenAnalyse placeholder Premium
  • apr. 17, 2015
  • Jeroen Vandamme

We staan op het punt een nieuw beleggingsmagazine te lanceren: "FondsenAnalyse".

Zoals de naam laat vermoeden, zal het beleggingsmagazine zich bijna uitsluitend focussen op de analyse van beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde beleggingsfondsen.

Steeds meer abonnees van de beleggersnieuwsbrief "Analyse" begonnen ons vragen te stellen over fondsen. Het kadert in een algemene trend. Een algemene vraag naar meer onafhankelijke analyses van de financiële markten én van financiële producten.

Het aanbod in beleggingsfondsen is door de jaren heen gigantisch en zeer divers geworden. Een keuze maken om in het goede fonds te beleggen wordt steeds complexer. Door de hoeveelheid én de diversiteit. En doordat men vaak niet meer echt weet waarin men belegt.

Wereldwijd bestaan er maar liefst 80.000 à 100.000 beleggingsfondsen! Niemand heeft ze waarschijnlijk ooit één voor één geteld, maar dat zijn de schattingen van verschillende officiële instanties. Om u een idee te geven, er bestaan 'slechts' 40.000 beursgenoteerde aandelen in de wereld. Het aantal beleggingsfondsen is dus meer dan het dubbele. Hoe onderscheid je de betere van de mindere fondsen uit zo'n gigantisch aanbod?

FondsenAnalyse wil hiervoor een oplossing brengen. Met onafhankelijke en objectieve analyses. De filosofie en de stijl van het nieuwe magazine FondsenAnalyse zullen dezelfde zijn als bij de Analyse nieuwsbrief. Onafhankelijkheid en integriteit staan dus voorop, gecombineerd met een heldere, no-nonsense schrijfstijl en avant-garde analyses, maar dan van beleggingsfondsen.

FondsenAnalyse wil voor u de loods zijn doorheen het labyrint van beleggingsfondsen. Want dat is de fondsenindustrie uiteindelijk geworden: een doolhof waarbij de gemiddelde belegger én de gemiddelde bankier vaak niet meer echt weten waarin hun fondsen nog beleggen. Niet weten waarin je belegt, het lijkt ons een zeer gevaarlijke beleggingsstrategie die vroeg of laat tot problemen leidt.

"Weet u nog waarin u belegt?" Dat is dan ook meteen de slogan van FondsenAnalyse. Het magazine heeft dan ook als hoofddoel de belegger terug meer vertrouwd te maken met zijn beleggingen.

Ikzelf, Jeroen Vandamme, zal de hoofdauteur zijn van FondsenAnalyse. Jarenlang was ik verantwoordelijk voor de selectie van beleggingsfondsen bij private banken. De kennis en ervaring om beleggers te begeleiden in beleggingsfondsen zal ik nu op een onafhankelijke manier kunnen doorgeven via het nieuwe magazine.

Inhoud van FondsenAnalyse

2015 04 17 13 36 47 Logo FondsenAnalyse Color Version Windows Photo Viewer V2

Wat zal de inhoud zijn van het magazine? We kunnen nog meer een tip van de sluier oplichten. Hierbij alvast een idee van de onderwerpen die je mag verwachten in FondsenAnalyse:

  • Onze onafhankelijke visie op de economie en de beurzen. Een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen die de afgelopen maand plaatsvonden op de financiële markten, in combinatie met een analyse van de impact.
  • Een diepgaande analyse van een actief beheerd beleggingsfonds waar wij een positief advies op hebben. Dit zal een analyse zijn die veel dieper gaat dan louter wat vergelijken van rendementen. Naast een cijfermatige, kwantitatieve analyse, analyseren we met oog voor detail de beleggingsstrategie, de huidige positionering van het fonds en de mogelijke risico's of valkuilen. Daarnaast komt ook de historiek van het fonds aan bod, samen met de beheerder (de mens of de machine) achter het fonds.
  • Een opvolging van eerder geselecteerde fondsen. Een bespreking van de recente prestaties en eventuele wijzigingen in de beleggingsstrategie, in de positionering van het fonds.
  • Een overzicht van het belangrijkste nieuws in de fondsenwereld.
  • Een analyse van een beursgenoteerd fonds, in de volkmond ook 'tracker' genoemd.
  • Een selectie van lezersvragen.
  • Overzicht van de beleggingsfondsen in onze selectielijst (mét bruikbare ISIN-codes).
  • Op de website zullen er ook nieuwsartikels over beleggingsfondsen verschijnen. Sommige artikels zullen publiek zichtbaar zijn, andere artikels zullen enkel leesbaar zijn voor abonnees van FondsenAnalyse. U mag zich verwachten aan tussentijdse updates, interviews met fondsenbeheerders, meer lezersvragen die behandeld worden, en meer...


Alle abonnees van Analyse zullen de eerste editie van FondsenAnalyse gratis ontvangen. De uitgave van de eerste editie is voor binnen één maand gepland en abonnees mogen dit nieuwe magazine net zoals de Analyse nieuwsbrief per post verwachten. Wacht dus nog even met u te abonneren tot u deze eerste editie ontvangt want alle abonnees van Analyse zullen de mogelijkheid krijgen om met een mooie korting hun bestaande abonnement op te waarderen naar een totaalpakket.

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden