Gebruiker
Analyse nr. 1841: L' histoire se répète (Bankencrisis Part Deux) placeholder Premium
  • mrt. 18, 2023
  • Jeroen Vandamme

"Het geluk dat deze cyclus van renteverhogingen nog niet tot een systeemcrisis leidde, zal tot een groter ongeluk leiden", stond in de eerste Analyse publicatie van dit jaar. (Analyse 1836)

Het is midden maart en het voelt nog als winter (zelfs in Zuid-Frankrijk). Maar dat groter ongeluk in de financiële sector is zich aan het opbouwen!

Amerika wordt deze week getroffen door een systeemcrisis in de bankensector. Verschillende banken zoals Silicon Valley Bank vallen om.

"Niets nieuws onder de zon", zei Prediker, zoon van David. Na elke cyclus van renteverhogingen volgt een financiële crisis. Zoals de nacht volgt op de dag. Zoals de zomer leidt tot de winter en eb volgt op vloed. Hoe ijdel was het om te denken dat dit deze keer niet zou gebeuren, zelfs na de waanzin van negatieve rentes?! IJl en ijdel, alles is ijdel. En bankroete bankiers die roepen om hulp zijn het ijdelst van allemaal. En opnieuw komt de overheid te hulp, zoals een ouder die zijn kleuter bij het minste gekrijs te hulp schiet en de kleuter daarop in de toekomst steeds meer gaat krijsen. De cyclus herhaalt zich en zal zich blijven herhalen.

Deze Analyse publicatie gaat over de achterliggende oorzaken van de nieuwe bankencrisis, de reddingen van de overheid en centrale banken.

En kijk eens naar de goudprijs. Goud is het enige dat nu blinkt !

En dit is allemaal nog maar een intro voor wat komen gaat...

Analyse editie nummer 1841 is in zijn geheel te lezen in het Ledenmenu. Net als 278 andere publicaties.


Met vriendelijke groeten,

Jeroen Vandamme


 

Bron grafiek: Stockcharts.com

Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden