Gebruiker
Analyse nr. 1798: Zilverstorm in een glas water? placeholder
  • feb. 10, 2021
  • Jeroen Vandamme

" De inflatie vertraagde enige tijd de crisis maar die brak later toch in alle hevigheid los waardoor miljoenen mensen werkloos werden.

De inflatie vernietigde de spaarzaamheid, het maakte hervormingen van de nationale begrotingen gedurende jaren onmogelijk, het belemmerde een oplossing voor de schuldenbergen, het deed ontelbare normen en waarden verdwijnen. 

Het veroorzaakte een enorme revolutie in de sociale klassen, waarbij een klein aantal mensen enorme rijkdom vergaarde. Dit cree╠łerde een bovenklasse van winnaars, terwijl miljoenen individuen in armoede werden gekatapulteerd. 

Het was een uiterst stresserende bezigheid en vormde een continue bron van zorgen binnen ontelbare families, het vergiftigde de bevolking en de drang naar speculatie verspreidde zich onder alle klassen en het leidde velen af van enige normale en reguliere arbeid."

Italiaans econoom Constantino Bresciani-Turroni (citaat uit 1931)Naast de macro-economische situatie bespreekt deze Analyse editie uiteraard ook de zilver squeeze. En het gevaar dat om de hoek loert van teveel onervaren en onbesuisde beleggers die de markt overrompelen. 

De zilver squeeze faalde. Alle internet meme's ten spijt. Niets nieuws onder de zon. En gelukkig maar.  

Analyse editie nummer 1798 is te lezen in het Ledenmenu. Net als 228 andere publicaties.


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden