Gebruiker
Aandelenkoers Ivanhoe Mines explodeert door nieuwe grondstoffenontdekkingen placeholder Premium

Het aandeel Ivanhoe Mines steeg dit jaar al ruim 60% terwijl het nieuws van nieuwe grondstoffenvondsten voor het bedrijf blijft binnenstromen.

De Canadese mijnbouwgroep Ivanhoe Mines bezit drie projecten van wereldklasse die focussen op de grondstoffen koper, zink en de groep van platina metalen.

Eind vorig jaar concludeerde het onafhankelijke onderzoeksbureau Wood & Mackenzie al dat Ivanhoe Mines de grootste koperontdekking in de geschiedenis van Afrika had gedaan. De koperontdekking Kamoa-Kakula is nu het grootste nog te ontwikkelen high grade koperproject ter wereld!

nr-oct-12-2016-10_Kamoa_largest_high_grade_copper_deposit_in_world.jpg

 

Deze week werd bekend dat Ivanhoe de kopermineralisatie fors aan het uitbreiden is op het Kamoa-Kakula project in Congo. Een nieuw boorprogramma vond zeer rijke en gelijkaardige kopertsen tot 1,6 kilometer buiten de grenzen van de laatste ontdekkingen. 

Het potentieel om de koperreserves uit te breiden is dan ook enorm. Verschillende grote mijnbouwgroepen zijn nu al geïnteresseerd in het fenomenale koperproject.

Maar Ivanhoe Mines heeft dus nog andere ijzers in het vuur, waaronder één van de grootste en meest rijke zinkmijnen ter wereld. Nadat zink de best presterende grondstof was van 2016, is ook het Kipushi zinkproject van Ivanhoe Mines een pak meer waard geworden.

Dit zijn enkele factoren die ervoor zorgen dat de aandelenkoers van Ivanhoe Mines hoge toppen scheert en deze week boven 4 Canadese dollar spurtte.

 

Positionering in modelportefeuille van Analyse

Nadat we in de eerste helft van 2016 enorme koerswinsten realiseerden op goudmijnaandelen vroegen lezers of er nog koopwaardige aandelen waren. Eén van onze grootste favorieten die we vorige zomer aanhaalden was Ivanhoe Mines.

In de modelportefeuille (die alle abonnees van Analyse kunnen opvolgen) werd de aandelenpositie in Ivanhoe Mines vorig jaar dan ook verschillende keren verhoogd.

Eind juli schreven we onder andere het volgende over Ivanhoe Mines:

"Hou ook Ivanhoe Mines maar in het oog. De vreemde eend in de bijt in onze modelportefeuille. 3 Afrikaanse mega-projecten in koper, zink en platina. De platinaprijs stijgt tegenwoordig nog harder dan goud en ook de zinkprijs heeft dit jaar een fantastisch resultaat neergezet. Ivanhoe lijkt klaar om hiervan te profiteren en technisch uit te breken.

Het ziet er naar uit dat de technische weerstand perfect rond de huidige tradingniveau's zit. Deze weerstand bevindt zich tussen 1,20 en 1,40 CAD. Het aandeel lijkt deze weerstand nu te doorboren."

 

Intussen zijn we 6 maanden later en is het aandeel Ivanhoe Mines verdrievoudigd.

De groene pijl toont het bovengenoemde instapniveau aan, waarna de aandelenkoers effectief elke technische weerstand doorbrak.

20170126_Ivanhoe_3Y.png

 

In de nieuwste Analyse nieuwsbrief (reeds beschikbaar in het Ledenmenu) bespreken we de laatste stand van zaken bij Ivanhoe Mines. 

Na de laatste koersstijgingen is een gedeeltelijke winstname aan de orde. We bespreken hiervoor de argumenten en kijken ook vooruit naar enkele nieuwe strategische en tactische beleggingsalternatieven voor de winstname ! 

Hieronder geven we nog enkele aanvullingen mee bij de nieuwste Analyse editie nr. 1664.


Heeft u een vraag?

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of neem een kijkje in onze Veelgestelde vragen.

Contact
aanmelden